Sponsoreret

Havefornyelse: Derfor skal du tilføje bøgeplanter

Dette indhold er sponsoreret.

Havevedligeholdelse kræver tid og energi. Men ofte er anstrengelserne det hele værd. Få ting er nemlig ligeså skønne som de stunder, vi nyder i vores haver.
Trænger din have til fornyelse? Der er flere grunde til, at du i så fald bør overveje at tilføje én eller flere bøgeplanter.

Bøgeplanternes mange fordele

Bøgeplanternes store popularitet blandt de danske haveejere skyldes først og fremmest deres alsidighed. Bøge kan både bruges som hækplanter og som fritstående træer, og alt efter hvilke du vælger, kan de blive mellem 3 og 30 meter høje. Bøgeblade er kendt for deres smukke farver og tekstur, og planten kan desuden holde på dem i vinteren, hvilket kan gøre, at din have ikke kommer til at se alt for nøgen ud i de kolde måneder. Bøgeplanter trives både i sol og i skygge, og deres lange levetid gør, at du sandsynligvis kan nyde deres æstetik, ligeså længe du bliver boende, hvor du nu har din have.

Bøgens arter

Bøgeplanten kendes i vores del af verden i omtrent tolv forskellige arter. Blandt de mest almindelige er blødbøg, rødbøg og avnbøg. Blødbøg er med sine unikke og enormt smukke purpurrøde blade en favorit for mange haveelskere. Ønsker du at føje et flot farvestrejf til haven, er en blodbøg sandsynligvis vejen frem.

Sådan plejer du dine bøgeplanter

I modsætning til mange andre planter, kræver bøgen ikke specielt meget vedligeholdelse. Medmindre nogle af bladene er døde, er det typisk tilstrækkeligt at beskære planten én eller to gange om året. De første par uger efter plantningen har bøgen brug for meget vand, men derefter kan du holde dig til at vande engang imellem i løbet af foråret og på særligt varme sommerdage. Gødningen foregår ideelt set om foråret, når du har foretaget den første formklipning. Og passer du godt på din bøg, kan den holde i rigtig mange år frem.