Sponsoreret

Er du træt af kalk i rørene og på synlige overflader?

Dette indhold er sponsoreret

Kalk kan være en lille ballademager, som kommer og titter frem, ikke ret længe efter, et det store afkalkningsprojekt bliver sat i værk. Det kommer med vandet, og det efterlader, med tiden, tydelige tegn og spor efter sig, så du aldrig er i tvivl om, hvor vandet har været, hvis det ikke har været gennem et blødgøringsanlæg på forhånd.

Afkalkning

Der findes masser produkter til afkalkning, men en glemt vinder er den ingrediens, som måske allerede står aller bagerst inde i køkkenskabet. Eddike er nemlig særligt godt til at fjerne plamager af kalk, og især, hvis det får lov til at ligge og opbløde i et par timer eller hen over natten. Det er en ufarlig ingrediens, som ikke tager så hårdt på miljøet, som mange af de produkter, som ellers bruges. Er det brusehovedet, som er ramt, så kan du svøbe en eddikesøbet klud rundt om brusehovedet med en elastik eller et stykke snor, og så bare fjerne kluden næste morgen, når den første skal i bad. Det er en billig løsning, som er let at gå til, når først alle overspringshandlinger er passeret, og det endelig er blevet tid til at eliminere den forbistrede hvide kalk.

Blødgøringsanlæg

Et andet stykke udstyr, som kan bruges ved kalkfjerning er et blødgøringsanlæg. Dette anlæg tilsluttes ved vandmåler, og så er den ellers med til at fjerne kalken direkte fra vandet, så det aldrig når op og laver de hvide små pletter på vandhanen og i elkedlen. Er det en løsning, der virker interessant for dig, så er det en mulighed bare at bestil blødgøringsanlæg ved at klikke her. På den måde, får du både hjælp til fragten og til monteringen af udstyret, så du er sikker på, at alt er korrekt. Det vil sandsynligvis få vandet til at smage anderledes end du er vant til.