BoligIndretningKøkken

Fedeste køkken alrum indretning

Køkkenalrummet og køkken øer er hjertet i rigtig mange danske hjem, og der bliver efterhånden ikke bygget nogen nye huse uden et stort køkkenalrum. Køkkenalrummet er et socialt rum, hvor der både kan laves mad, læses lektier og ses fjernsyn på samme tid, og et køkkenalrum vil derfor også være den perfekte løsning for dig, der gerne vil bruge mere tid sammen med familien.

Men hvordan indretter du det perfekte køkkenalrum? Det får du et par gode idéer til lige her på siden, hvor vi har samlet lidt køkkenalrum-inspiration til dig, der går og drømmer om en nyt multifunktionelt rum i boligen.

Alle de vigtige detaljer

Når du vil bygge et nyt køkkenalrum, skal der naturligvis være styr på alle de små detaljer. Her skal du bl.a. tænke på:

  • Akustikken
  • Bordplads
  • Skabsplads
  • Køkkenø

Når du har tænkt lidt over de forskellige elementer, skal du selvfølge lave en god køkkenalrum-plantegning. Her kan du lege med placeringen af forskellige elementer som eksempelvis køkkenø, køkkenhåndvask, hjørneskab i køkkenet og så videre.

Akustikken i dit køkkenalrum

Det er altid vigtigt at skænke akustikken i dit nye rum en tanke – lige meget om du bygger et stort eller et lille køkken alrum. Et køkkenalrum vil under alle omstændigheder være et stort rum med mange glatte overflader, og rummet kan derfor nemt komme til at virke larmende – helt imod hensigten.

Derfor skal din indretning af køkkenalrummet tage hensyn til akustikken. Det gør du ved at bruge elementer, der kan bryde lyden. Det kan eksempelvis være:

  • Tæpper på gulvene
  • Lamper
  • Reoler
  • Polstrede spisebordsstole

En køkkenø

Køkkenøer er populære valg til køkkenalrummet, da køkkenøen giver ekstra arbejdsplads, mens der på samme tid kommer en rumopdeling mellem køkkenet og stuen. Med køkkenøen holdes køkkenalrummet stadig åbent, og du kan helt sikkert bruge den ekstra bordplads til at lave mad på.

Alternativt kan du indrette dig med et rullebord til køkkenet, som kan fungere som køkkenø, og som kan flyttes rundt efter behov.

Bordplads og skabe

Det er vigtigt, at dit nye køkkenalrum bliver funktionelt og kommer til at leve op til alle dine behov. Tænk derfor over at få nok bordplads til at arbejde på, og tænke gerne i både underskabe og overskabe, så du er sikker på, at du ikke kommer til at gå ned på opbevaringsplads.