Renovering

Forskellige slibemaskiner du skal kende til

Når der skal bygges eller renoveres i privaten, er diverse el-værktøj næsten uundværligt. Med boremaskiner, rundsave og lignende bliver arbejdet hundrede gange nemmere og sjovere, og derfor er godt værktøj naturligvis altid en god investering for det seriøse gør det selv-menneske. Det gælder bestemt også for diverse slibemaskine, der er en stor opgradering fra det gammeldags sandpapir, når forskellige overflader skal slibes, pudses eller poleres.

Men hvilken slibemaskine skal du egentlig bruge til forskellige opgaver? Det kan du læse alt om herunder.

Rystepudser

En rystepudser er en slibemaskine, der udmærker sig ved at pudse eller slibe med små vibrationer. Denne model er rigtig god, når der skal finslibes og ikke fjernes store mængder af materiale, og den er rigtig praktisk, når der skal slibes store overflader. En rystepudser kan være en god slibemaskine til træ, mens den typisk også kommer til en god pris, hvorfor det er din bedste mulighed for at få en billig slibemaskine.

Trekantsliber

En trekantsliber er en lille slibemaskine, som udmærker sig ved at have en trekantet slibesål. Den trekantede form gør det nemt at komme til på små områder og på alle former for hjørner og kanter, og trekantsliberen vil derfor være et godt supplement til en slibemaskine, der kan klare store overflader.

Multisliber

Multisliberen er også en slibemaskine til fint slibearbejde, der er kendetegnet ved at have en slibesål med form som et strygejern. Dette gør multisliberen god til både store overfalder og til hjørner.

Excentersliber

Excentersliberen er en kraftfuld slibemaskine, der kan bruges til både finslibning og til at fjerne materiale som eksempelvis maling eller lak. Excentersliberen har en rund slibesål, som har den fordel, at den er god til krumme overflader. Her får du således en alsidig slibemaskine, der kan bruges til lidt af hvert.

Båndsliber

Når der skal fjernes store mængder af materiale i en fart som eksempelvis maling, er en båndsliber det helt rette valg. Båndsliberen roterer et bånd med slibepapir ved høj hastighed, og du kan derfor hurtigt komme til bunds i gammel maling og lignende. En båndsliber kan også bruges til knive, hvis du har en stationær model.