BoligIndretningRenovering

Guide: Byg walk in closet

Når dagens outfit skal udvælges, er det rigtig rart med mulighed for hurtigt at kunne skabe sig det store overblik. Det får du allerbedst med dit helt eget walk in closet, som giver dig mulighed for at arrangere skjorter, T-shirts, kjoler og alt muligt andet på en nem og overskuelig måde.

Derfor kan et walk in closet være lige netop det, du står og mangler, og hvis du ikke gider bruge penge på at få professionelle til at bygge det for dig, kan du sagtens lave et walk in closet billigt på egen hånd. 

Planlægningen af dit walk in closet

Hvis du har hænderne skrue godt på, kan du hurtigt bygge et flot og funktionelt walk in closet. Men først skal du have en god plan, så du er sikker på, at dit nye walk in closet kommer til at opfylde alle dine krav.

Du kan eventuelt starte med at kigge rundt omkring på nettet for at finde gode walk ind closet-idéer, du kan lade dig inspirere af, hvorefter du kan gå i gang med tegningerne. I denne fase er det naturligvis walk in closet-indretningen, der skal være dit store fokuspunkt, og her skal du bl.a. tænke på:

  • Størrelse: Skal du lave et walk in closet i et lille soveværelse, eller har du god plads til et stort walk in closet i et separat rum? Et lille walk in closet vil være billigere, men husk også at skabe nok plads til alt det tøj, du vil opbevare.
  • Skabe: Skal dine skabe være åbnede eller lukkede, og hvor mange har du plads til?
  • Skuffer og hylder: Vil du indrette dine skabe med skuffer, hylder eller begge dele? Ofte kan det være en fordel at have både skuffer og hylder, så du får forskellige muligheder
  • Materialer: Hvad skal dine skuffer, hylder og skabe være lavet af?
  • Ombygning: Skal der bygges om i rummet med nye vægge eller lignende?
  • Budget: Hvor mange penge har du til rådighed til projektet?