BoligRenovering

Guide: Puds væg op

Har du en væg derhjemme, som godt kunne trænge til at blive frisket lidt op? Eller har du en væg med ujævnheder eller revner, som trænger til en kærlig hånd? Så bør du overveje at få den pudset. En pudset væg er nemlig flot og giver nemlig et mere glat og ensartet udseende.

Men det er ikke kun af æstetiske årsager, du bør pudse din væg. En pudset væg har nemlig også en række andre fordele, som vi vil komme ind på i det følgende. Vi vil samtidig også guide dig igennem, hvordan du let og hurtigt selv kan pudse dine vægge. Mange tror fejlagtigt, at man kun kan få pudset murstensvæg, men uanset hvilket materiale, din væg er lavet af, kan den blive pudset.

Sådan pudser du din væg op

Det kan måske virke som en uoverskuelig opgave at få pudset væg, men med den rette forberedelse og teknik er det faktisk slet ikke så svært.

Du kan følge vores guide til pudsning af væg indendørs og udendørs.

 1. Forbered væggen
  Sørg for at væggen, som skal pudses, er ren, tør og fri for støv og snavs. Fjern gamle lag maling og/eller tapet.

 2. Forbered materialer
  Du skal bruge mørtel til pudsning af væg samt vand, en spand, en glittespand, en pudseske og en spartel. Følg altid producentens anvisninger, når du skal blande din pudsemørtel.

 3. Påfør pudsemørtel
  Når du har forberedt væggen og dine materialer, er du klar til at påføre pudsemørtel. Fyld en spand med den blandede mørtel og påfør pudsemørtlen med en pudseske. Start i hjørnet af væggen og påfør et tyndt lag ad gangen. Vær opmærksom på at mørtlen bliver fordelt jævnt over hele området.

 4. Glat pudsemørtlen
  Nu er det tid til at glatte pudsemørtlen. Vi anbefaler at bruge en glittespand. Du kan dog også bruge en spartel.

 5. Lad mørtlen tørre
  Når du er færdig med at glatte pudsemørtlen, skal du lade den tørre i mindst 24 timer.

 6. Fjern eventuelle ujævnheder
  Når pudsemørtlen er tør, kan du fjerne eventuelle ujævnheder, der måtte være opstået med en spartel eller sandpapir.

 7. Gentag processen
  Gentag om nødvendigt processen med at påføre og glatte pudsemørtlel indtil væggen er dækket i et jævnt og glat lag.

 8. Mal væggen
  Den 8. og sidste trin i vores guide er at male væggen, hvis du ønsker det. Nogen foretrækker også det rå look, som du får ved ikke at male væggen. Hvis du vælger at male væggen, behøver du ikke nødvendigvis bruge puds maling. Det afhænger dog af hvilken type pudsemørtel, der er blevet brugt til at pudse væggen.

  Vær opmærksom på, at det at pudse en væg op kan variere afhængigt af den type væg, du arbejder med. Vores guide er blot en generel vejledning, som du vil kunne følge i de fleste tilfælde.