BoligDiverse

Hvordan fjerner man skimmelsvamp

Skimmelsvamp kan angribe en hel bolig eller bare et enkelt rum, hvis der er meget fugtigt over længere tid. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på skimmelsvamp, hvis du har et meget fugtigt badeværelse, en fugtig kælder eller et andet rum med meget fugt i din bolig.

Skimmelsvamp skaber nemlig et dårligt indeklima og er derved farligt for dit helbred, når du udsættes for svampesporrene over længere tid. Derfor er det vigtigt at få gjort noget ved problemet, når du opdager det. Men hvordan fjerner man skimmelsvamp i boligen? Det får du hjælp til herunder.

Fjern skimmelsvamp på badeværelset

Badeværelset er som nævnt et af de rum, hvor problemer med skimmelsvamp ofte opstår. Hvis du ikke har mulighed for at lufte godt ud, når du har været i bad, vil fugten sætte sig i vægge og i fuger, og når disse overflader konstant er meget fugtige, skaber det perfekte betingelser for skimmelsvamp.

Skimmelsvamp kan bekæmpes ved at købe en affugter, som sørger for at holde fugten på badeværelset på et fornuftigt niveau. Du kan også købe en luftrenser, som vil filtrere luften for de svampesporer, der resulterer i skimmelsvamp.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt der er for fugtigt på dit badeværelse, kan du læse mere her og blive klogere på, hvilke faresignaler du skal være opmærksom på.

Fjern skimmelsvamp i fuger

Når skimmelsvampen først har gjort sit indtog i eksempelvis fuger på badeværelset, behøver du ikke vente på, at skimmelsvampen selv dør, hvis du har købt en affugter eller en luftrenser. Du kan nemt fjerne skimmelsvampen i fuger på egen hånd med få hjælpemidler. Skimmelsvamp i fuger kan kendes som små sorte pletter i fugerne, som både kan opstå på bløde fuger og hårdere mørtelfuger.

Fjernelse af skimmelsvamp gøres bedst med en blanding af et surt rengøringsmiddel og noget eddikesyre. Blandingen er et effektivt middel mod skimmelsvamp, og den kan anvendes, så snart du opdager de sorte pletter.

Bland 2 dl af rengøringsmidlet med ¼ dl eddikesyre, og dyp en gammel tandbørste i blandingen, så du kan komme godt ind mellem fliserne og få skrubbet fugerne rene.

Skimmelsvamp på væg

Skimmelsvamp angriber ofte vægge i organiske materialer, og det kan være på både badeværelset og i andre rum. Her ses skimmelsvampen som sorte eller mørke plamager på tapet, træ og lignende overflade, og hvis du kommer tæt på, vil du også kunne se den behårede overflade, som kendetegner skimmelsvamp.

Hvis angrebet ikke er voldsomt, er skimmelsvamp fjernelse forholdsvis nemt. Du kan finde et godt desinficerende middel frem som eksempelvis Rodalon, hvorefter du bare skal gå i gang med at skrubbe på det berørte område. Husk dog at være opmærksom på, hvad årsagen til skimmelsvampen er, så du kan sikre, at problemet ikke bare opstår igen et andet sted på væggen.