Kompressor test – Ny og spændende test af kompressor

Som boligejer og handyman er kompressoren en af de ting, der er svære at undvære i hverdagen. Maskinen kan nemlig anvendes til rigtig mange typer af opgaver i privaten, hvor den især selvfølgelig er helt afgørende, når du skal have luft til bildækket eller cyklen. En kompressor er naturligvis også rar at have, når du skal pumpe luft i børnenes fodbolde, mens der også findes en række andre anvendelsesområder for en god model, hvor du kan få utrolig meget gavn af maskinen.

Der findes dog rigtig mange modeller markedet, som kan en lang række af forskellige ting. Derfor skal du naturligvis ikke bare købe den første og den bedste kompressor, du ser, for der er flere ting, du skal tænke over, inden du hiver dankortet frem fra lommen.

Derfor har vi sammensat denne kompressor test, som forhåbentligt vil gøre dig klogere på, hvilken model du skal vælge. I vores test har vi samlet nogle af de bedste modeller på markedet, så du kan få det store overblik over, hvad du har at vælge imellem.

I denne test af kompressorer vil du blive klogere på, hvilke specifikationer de forskellige modeller har, hvilket også vil hjælpe dig med at afgøre, hvilken der passer til lige netop dig.

Denne kompressor test indeholder:

 • En overskuelig oversigt over nogle af de bedste kompressorer på markedet
 • Gode par råd til, hvad du skal være opmærksom på, når du køber en kompressor
 • En oversigt over, hvad du kan bruge en kompressor til

Bemærk venligst: Alle produkter i denne kompressor test er udvalgt ud fra deres performance i test hos uvildige testfirmaer og forbrugere. Produkterne er derfor IKKE testet af holdet bag renoveringsland.dk. Testen er lavet med det formål at give dig et godt overblik over de bedste kompressorer på markedet, så du kan finde den bedste til dit behov.

Makita DMP180Z
Makita DMP180Z

Makita DMP180Z

 • Luftpumpe med batteri
 • Perfekte til pumpning af bolde og dæk

Her får du en lille model, som kan håndtere langt de fleste af de behov, som kan opstå, når du har behov for en luftpumpe i den private bolig. Det er desuden en lydsvag maskine, som er nem at anvende i drift.

Batteridrevet pumpe for maksimal fleksibilitet

Hvis du ønsker en høj grad af fleksibilitet, når du skal bruge luft, så er en lille batteridrevet kompressor som denne et godt valg. Med en batteridrevet model kan du nemt have den med rundt fra A til B, uden du er begrænset af en ledning. Det gør det nemt at pumpe bolde, cykeldæk og bildæk op, hvor du ikke skal bakse med en stor og tung model, som altid skal være i nærheden af en stikkontakt.

Derfor er en Makita DMP180Z også oplagt at have med på farten, så du kan få luft på bildækkene under en ferie.

Masser af kraft

Med Makita DMP180Z får du et lufttryk på hele 8,3 bar, hvilket er nok til at klare selv store bildæk. Derfor behøver du ikke bekymre dig om at mangle kraft, for de 8,3 bar vil levere nok tryk til langt de fleste behov, du har. Pumpen stopper desuden automatisk med at fylde luft op, når det valgte niveau er nået. Termostaten beskytter desuden maskinen mod overophedning, så du er sikret en god levetid på din nyindkøbte maskine.

Udvalgte specifikationer:

 • Maksimalt driftstryk: 8,3 bar
 • Driftsspænding: 18 V
 • Indtagelse kapacitet: 12 l/min
 • Produktfarve: sort/blå
Makita DMP181Z (1 x 3.0Ah)
Makita DMP181Z (1 x 3.0Ah)

Makita DMP181Z (1 x 3.0 Ah)

 • Støjsvag
 • Batteridrevet

Her får du en mobil model, som nemt kan flyttes rundt over alt på din ejendom og tages med på farten. Pumpen har et højt lufttryk sammenlignet med andre modeller på listen. Den er derfor det rette valg til dig, som har et større behov for et højt lufttryk.

Pumpning af store dæk

Her får du hele 11,1 bar, hvilket er ret meget for en lille kompressor. De 11,1 bar kan bruges til lidt af hvert, og derfor er Makita DMP181Z det rette valg for dig, der skal bruge en maskine, som kan mere end bare at pumpe bolde og bildæk op. Det høje lufttryk giver dig nemlig mulighed for at pumpe selv meget store dæk op, hvilket kan være relevant, hvis du har en traktor eller en stor bil stående i garagen.

Fleksibel og brugervenlig pumpning

Hvis din traktor trænger til luft ude i marken, så er Makita-modellen praktisk, da du ikke er afhængighed at et strømstik. Pumpen stopper automatisk med at fylde med luft, når det valgte lufttrykniveau er nået. Derudover er den udstyret med en LED-lampe, som gør arbejdet væsentlig lettere, når mørket har vist sit frembrud. Indstil pumpen i den ønskede indstilling (høj hastighed, lav hastighed eller indstilling til bolde).

Udvalgte specifikationer:

 • Automatisk stop, når det valgte lufttryk opnås
 • Maksimalt driftstryk: 11,1 bar
 • Driftsspænding: 18 V
Einhell TC-AC 190248
Einhell TC-AC 190248

Einhell TC-AC 190/24/8

 • God til prisen
 • Høj brugervenlighed og sikkerhed

Med en Einhell TC-AC 190/24/8 får du en klassisk kompressor på hjul og med en stor tank. Maskinen er således det rette valg for dig, der har brug for lidt mere luft end det, de håndholdte luftpumper med batteri kan levere.

Stor tank sikrer masser af luft

Når du skal bruge luft over længere tid, så er det ikke kun lufttrykket, der er relevant at kigge på. Her er det ligeledes vigtigt at kigge på tankens kapacitet, som kan fortælle dig, hvor meget luft du har til rådighed. Med en tank på 24 liter får du masser af luft, hvilket gør kompressoren brugbar til opgaver, der kræver kontinuerlig luft. Derfor er maskinen velegnet til meget andet end blot pumpning af dæk og bolde. Den kan eksempelvis også bruges til at drive værktøj som en sømpistol eller en sprøjtemaler.

Brugervenlig og sikker

Einhell TC-AC 190/24/8 kommer med en sikkerhedsventil og en envejsventil, som garanterer din sikkerhed, når du bruger maskinen. Dertil kan eventuel kondens i tanken nemt aftappes via aftapningshanen. Einhell TC-AC 190/24/8 er også brugervenlig takket være de store hjul, der gør det nemt for dig at trække maskinen rundt til de forskellige opgaver, du har på din ejendom.

Udvalgte specifikationer:

 • Tankstørrelse: 24 liter
 • Vægt: 22,7 kg
 • På hjul
 • Lufttryk: 8 bar
Dewalt DCC018N-XJ

Dewalt DCC018N-XJ

 • Kraftfuld mini-kompressor
 • Brugervenlig digitalskærm

Her får du endnu en håndholdt model, som både giver dig masser af fleksibilitet og masser af styrke. Der er tale om en lille model, der er virkelig kompakt, så den er nem at have med rundt. Den er desuden oplagt til indendørsbrug, da den kommer med en praktisk opsugningsfunktion.

Nem betjening

Dewalt DCC018N-XJ er en brugervenlig maskine, der nemt kan betjenes via den letlæselige digitalskærm. Her kan du se detaljer, så det altid bliver nemt at blive klar til de opgaver, du har foran dig. Du har mulighed for at indstille både ”psi”-værdi og trykværdien.

Masser af kraft og fleksibilitet

Med en Dewalt DCC018N-XJ får du hele 11 bar, hvilket er meget for en lille og kompakt model som denne. Det høje lufttryk giver dig mulighed for at bruge kompressoren til mange forskellige ting som eksempelvis pumpning af store dæk og bolde. Alt dette kan du klare uden at være begrænset af en ledning, for med et kraftfuldt Li-Ion batteri er du sikret masser af energi til at klare alle du pumpeopgaver, du løber ind i, uden du behøver at vende om for at oplade dit batteri.

Udvalgte specifikationer:

 • Batterispænding: 18 V
 • Lufttryk: 11 bar
 • Vægt: 3,1 kg
 • Slange: 650 mm
 • Effekt: 0,35 liter i minuttet ved 6,2 bar eller 0,6 liter i minuttet ved 2 bar
Ryobi R18MI-0 Solo
Ryobi R18MI-0 Solo

Ryobi R18MI-0 Solo

 • Prisvenlig
 • Kører på batteri

Hvis du leder efter en kompressor på batteri, så giver Ryobi dig her endnu en god mulighed for at få masser af luft med på farten. Ryobi R18MI-0 Solo er en kraftfuld model, som udelukkende kører på batteri, og som kan klare langt de fleste af de pumpeopgaver, du støder ind i derhjemme.

En effektiv mini-kompressor

Når du køber en mini-kompressor som modellen her, får du en pålidelig maskine, der ikke fylder særligt meget i værkstedet. En Ryobi R18MI-0 Solo kan nemt gemmes væk i et skab eller en skuffe, når den ikke er i brug, og denne type af kompressor er derfor et godt valg, når du ikke har plads til en stor model i værkstedet. Af samme grund er den også oplagt til campingvognen eller lignende. På samme tid får du med 10,3 bar masser af effektivitet, når du vil pumpe bolde eller dæk op i det daglige.

Indeholder tilbehør

Når du køber en Ryobi R18MI-0 Solo, får du en masse praktisk tilbehør med i prisen. Du får først og fremmest både højtryksslange og volumenslange med, som begge vil give dig mange muligheder. Dertil får du boldventil og to gode adaptere, som gør Ryobi R18MI-0 Solo endnu mere anvendelig og fleksibel i dens anvendelse.

Udvalgte specifikationer:

 • Vægt: 1,75 kg
 • Lufttryk: 10,3 bar
 • Tilbehør: boldventil, presta ventiladapter, tilspidset adapter
 • Batterispænding: 18 V
 • Automatisk slukkefunktion
Metabo Basic 250-24 W OF
Metabo Basic 250-24 W OF

Metabo Basic 250-24 W OF

 • Stor tank
 • Høj kvalitet

Med en Metabo Basic 250-24 W OF får du en klassisk kompressor på to hjul, som kan bruges til mange forskellige ting i værkstedet. Selvom du får en stor tank, så den nem at have med rundt takket være de store gummihjul.

Kan bruges til luftværktøj

Her får du en model med en tank på hele 24 liter. Den store kapacitet giver dig mulighed for at bruge den til andet end blot kortvarige pumpeopgaver som eksempelvis pumpning af dæk. Kompressoren giver dig også mulighed for at drive forskelligt luftværktøj, som kan være praktisk i forbindelse med byggeopgaver eller rengøring. Her får du en tank, der kan fyldes med 120 liter i minuttet, hvilket giver masser af luft til forskellige opgaver.

Robust model med praktisk tilbehør

Metabo Basic 250-24 W OF er en kompressor i en god kvalitet, som er yderst robust. Maskinen kan klare det meste, og den garantere sikker og effektiv brug i rigtig mange år fremover. Af tilbehør til Metabo Basic 250-24 W OF får du et gummibelagt trækgreb samt en universal lynkobling, som giver dig mulighed for hurtigt og nemt at skifte mellem forskelligt tilbehør til din kompressor.

Udvalgte specifikationer:

 • Vægt: 24 kg
 • Luftryk: 8 bar
 • Lydniveau: 82 dB(A)
 • Fyldningseffekt: 12 liter pr. minut
 • Effekt: 1500 W
Einhell TC-AC 1808 OF
Einhell TC-AC 1808 OF

Einhell TC-AC 180/8 OF

 • Prisvenlig
 • Et populært valg

Med en Einhell TC-AC 180/8 OF har du mulighed for at få en rigtig god kompressor til en rigtig god pris. Maskinen er mobil og kan nemt tages med på farten takket være det kompakte og lette design. Den har samtidig høstet positive anmeldelser blandt forbrugeren og er desuden en meget prisvenlig model.

Praktisk tilbehør

Når du køber en Einhell TC-AC 180/8 OF får du en model i en god kvalitet, som på samme tid kommer med en masse brugbart tilbehør. Du kan eksempelvis nyde godt af et praktisk adaptersæt, som gør kompressoren yderst brugbar i det daglige. Du får også en lang trykluftslang, en dækpumpe og en blæsepistol, så de fleste af dine behov bliver dækket, uden du behøver at købe tilbehør separat.

Kan bruges til dæk og bolde

Med en Einhell TC-AC 180/8 OF får du et lufttryk på 8 bar, hvilket er rigeligt med tryk til at klare de fleste af de pumpeopgaver, du møder derhjemme. Her kan du hurtigt pumpe både dæk og bolde op – alt sammen på en hurtig og effektiv måde takket være det mobile design. 

Udvalgte specifikationer:

 • Lufttryk: 8 bar
 • Vægt: 6 kg
 • Kører på batteri
 • Kommer med en masse brugbart udstyr

Hvad kan du bruge en kompressor til?

De fleste ved, at en kompressor kan bruges til at pumpe luft i dæk og bolde med. Men maskinen kan også bruges til et væld af andre ting, og du får derfor mange gode muligheder for at give dit i kast med DIY-projekter og byggeprojekter, når du har en kompressor til at stå på værkstedet.

Med en kompressor kan du nemlig komme til at operere alt det værktøj, som bruger komprimeret luft. Det kan eksempelvis være en sømpistol eller en luftskruenøgle, mens også meget andet værktøj i dag kører på trykluft. Det er eksempelvis:

 • En trykluftsspade
 • Trykluftfugepistol
 • Trykluftdonkraft
 • Trykluft nålehammer

Dertil er en kompressor også rigtig god at have ved hånden, når du skal male. Med en kompressor kan du nemlig bruge en af de smarte Airbrush-pistoler, som kan sprøjtemale eksempelvis en væg nemt og effektivt i et flot og jævnt lag.

Du kan også bruge din kompressor til sandblæsning, højtryksrensning af terrassefliserne eller bilen, og du kan bruge den til luftrengøring af eksempelvis værkstedet, bilen og meget andet. Med det rette tilbehør findes der næsten ikke det, du ikke kan udrette, og netop derfor er en det en sikker investering for enhver handymand eller handykvinde.

Hvad skal du være opmærksom på, når du købet en kompressor?

Der er som nævnt flere ting, du skal tænke over, når du køber en kompressor. Derfor er det vigtigt, at du kigger på dine behov, så du bliver helt sikker på, hvad du har brug for af lufttryk og så videre. På den måde undgår du nemlig, at du kommer til at bruge mange penge på en kompressor, som ikke kan klare det, du forventer. Men hvad skal du helt konkret kigge efter? Læs med herunder og bliv klogere.

Lufttrykket

En kompressors lufttryk er det vigtigste at kigge på. Lufttrykket fortæller dig, hvad maskinen kan bruges til, da forskelligt værktøj kræver forskellige mængder lufttryk for at fungere, mens forskellige dæk også kræver forskellige lufttryk for at kunne pumpes op.

En sømpistol eller en cykel vil ikke kræve et særligt højt lufttryk, men det er en helt anden sag, hvis du skal drive større værktøj som eksempelvis en stor lufttrykshammer, eller hvis du skal pumpe luft i et stort dæk. Start derfor med at aflæs på dit værktøj, hvor meget lufttryk det skal bruge for at fungere, og find ud af, hvor meget eksempelvis dine bildæk kræver for at blive pumpet helt op.

Det er altid en god idé at vælge en kompressor, som kan levere lidt mere end det, dit værktøj eller dine dækkræver. På den måde undgår du nemlig at overbelaste din kompressor, og du undgår at spilde meget tid på at vente, når maskinen skal skabe nyt lufttryk.

Lufttrykket er oplyst i bar og går fra omtrent 8-15, hvor højere tal, som der er tale om, hvor højere vil lufttrykket også være.

Luftmængde

Luftmængde er noget andet end lufttryk, fordi det handler om, hvor meget luft du skal bruge i minuttet. Her skal du kigge på tankens størrelse, da den afgør, hvor meget luft din kompressor kan levere pr. minut. Her skal du igen kigge på dine behov, og hvis du aflæser på dit værktøj, så kan du se, hvor meget luft værktøjet bruger i minuttet. Dette tal angives enten i m3/min., liter/min, eller liter/sekundet.

Det er vigtigt at få en med nok luft, da dit værktøj ellers ikke vil fungere ordenligt. Dette er dog ikke så relevant, hvis du kun skal bruge maskinen til kortvarige opgaver som eksempelvis pumpning af dæk eller bolde.

Hvilken kompressor skal jeg vælge?

Du skal vælge den kompressor, der passer til dine behov. Her skal du både kigge på kapacitet og lufttryk, så du er sikker på at få en model, der kan levere nok luft til det, du skal bruge den til.

Hvor mange bar skal en kompressor have?

Hvor mange bar, en skal kompressor have, kommer helt an på, hvad du skal bruge den til. Det mest almindelige er mellem 8-15 bar, hvor de kraftfulde er dem, som går helt op til 15 bar.

Hvad kan en kompressor bruges til?

En kompressor kan bruges til rigtig mange ting. Det kan både være til at male med, til at slå søm i med og til at reparere din bil med. Dertil er en kompressor naturligvis også uundværlig, når du skal have luft i fodbolden eller cykel- eller bildækket.