HaveBolig

Lær at klippe din hæk perfekt hver gang

Den årlige hækkeklipning er et vilkår for alle haveejere, og det er en opgave, som har stor betydning for udtrykket i din have. Derfor kan det naturligvis betale sig at gøre en indsats for klippe hækken til perfektion, så du bliver tilfreds med resultatet, og så du stolt kan fremvise de snorlige klipninger for dine naboer.

Læs med herunder, hvor du finder gode tips til den perfekte klipning af hækken.

Få flotte resultater med det rigtige udstyr

Når du går i gang med at klippe din hæk, så er det vigtigt at have det rette udstyr. Ingen hæk kan klippes pænt, hvis du ikke har en god hækkeklipper, og netop derfor er hækkeklipperen et essentielt stykke værktøj for enhver haveejer. Der findes flere forskellige typer af hækkeklippere, hvor du bl.a. kan vælge mellem hækkeklippere med ledning og hækkeklippere på batteri.

Med en hækkeklipper kan du klippe hækken med stor effektivitet og præcision, mens det også bare er en hel del sjovere at bruge en maskine fremfor en manuel klipper. Hækkeklipperen er det absolut vigtigste stykke udstyr, når der skal klippes hæk, men en god rive og en trillebør er også rar at have ved hånden. Du kan også overveje at købe en mini-flishugger, som kan forvandle hækaffaldet til flis, der kan bruges rundt omkring i haven.

Hvornår skal man klippe hæk?

Der er forskellige holdninger til, hvornår og hvor meget en hæk skal klippes. I sidste ende kommer det rette svar nok mest an på dine egne personlige præferencer for, hvor pæn og lige din hæk skal se ud.

Hvis du gerne vil have en stram og snorlige hæk, kan du vælge at klippe din hæk to gange om året. Den første gang lige i starten af sommeren lige før Sankt Hans, og den anden gang sidst på sæsonen i august. Hvis det ikke er så vigtigt for dig, at din hæk står knivskarpt til hver en tid, kan du sagtens nøjes med at klippe den én gang om året. I så fald bør hækken klippes midt på sommeren i juli.