Have

Sådan fjerner du mos i græsplænen

Kæmper du også med mos i græsplænen? Mos er noget, som rammer mange plæner rundt omkring i landet. Det skyldes typisk, at der er en dårlig drægning, hvor der samler sig meget vand på græsplænen, som kan føre til mos. Mos kan ligeledes være et tegn på, at der mangler kalk og gødning i plænen.

Læs med herunder og få nogle gode tips til, hvorledes du fjerner mos allermest effektivt. Vi tør næsten godt garantere, at du vil stå tilbage med en flot og ensartet plæne.

Fjern mos i græsplænen – simpelt og nemt
Du kan heldigvis fjerne mos i din græsplæne forholdsvis nemt og simpelt. Der findes en række måder, hvorpå du kan fjerne mosen. Følg gerne nådestående råd og få en flot og mosfri græsplæne:

  • Start i det tidlige forår med at rive græsplænen. Det løsner jorden i plænen, så mosset rives og op og der gives mere luft til selve græsrødderne. Hvis der dernæst er mange pletter, så strøg gerne nogle nye græsfrø.
  • Spred et lag af plænedressing over plænen, som er en form for blanding mellem kompost og sand og tilfører manglende næring til plænen.
  • Spred dernæst et lag af plænekalk over hele arealet.

Allerede efter første behandling vil du se flotte resultater, men gentag gerne behandlingen 12 måneder efter – og dernæst igen 12 måneder efter.

Sørg desuden for at klip plænen forholdsvis regelmæssigt med en god plæneklipper. Men giv gerne græsset lov til at gro vinteren over, som kan være medvirkende til at mosen ikke får plads at gro på.

Uden mos får du en flottere græsplæne
En plæne som er ensartet og uden mos er naturligvis markant flottere i udseende end hvis den er fyldt med store mospletter. Udover at du får en flottere plæne uden mos, så bliver den også mere lige, som fx kan være en stor fordel, hvis du har fodboldmål stående på plænen.

En plæne uden mos er desuden mere indbydelsesrig, hvis du skal holde en stor havefest for venner og familie. Her kan der opstilles fine runde borde på den flotte græsplæne, som skaber et romantisk og hyggeligt udtryk.