Have

Tips til gødning af græsplæne

Går du og drømmer om at få den smukkeste og grønneste græsplæne i hele nabolaget? Så er det nødvendigt med den helt rette pleje og gødning, som sørger for, at græsset har de rette næringsstoffer.

Gødning af græs er især vigtigt at prioritere, hvis du altid fjerner det afklippede græs efter du har kørt en tur med plæneklipperen. Her fungerer det afklippede græs nemlig som kompost, der indeholder en masse næringsstoffer. Men hvis du ønsker et rent look på plænen, så er det altså nødvendigt med en god omgang gødning. Læs med herunder og få et par gode tips.

Sådan skal du gøde din græsplæne
Gødning skal spredes på hele plænen, så der ikke kommer pletter og ujævnheder. Strøg gerne gødningen i et helt fint lag, som enten kan gøres med hænderne eller en gødningsspreder. Sørg for at gødningen kommer helt ned på jorden og ikke blot sætter sig på selve græsstrået, da det her ikke vil have en stor virkning. 

Når dit græs bliver sundt og velnæret i kraft af gødningen, så mindsker du risikoen for at der kommer ukrudt såsom mælkebøtter og tidsler. Derudover så kan du også mindske risikoen for mospletter i græsplænen.

Gødning af græsplæne, hvornår skal man det?

Som tommelfingerregel så anbefales det, at du bør gøde fra april til juni, hvor du bruger omtrent en ¾ del af gødningen, mens den sidste ¼ af gødningen bør gives i september. Den sidste fjerdedel af gødningen skal være med til at græsset har nemmere ved at klare sig vinteren igennem.

Vær dog påpasselig med at ikke anvende al for meget gødningen, da det kan ødelægge plænen. Overgødningen kan nemlig svide græsset, så der kommer grimme pletter til syne.

Har du en græsplæne med meget mos? Gødning, som modvirker mos i græsplænen, er gødning med et højt indhold af kalium, som hæmmer mos-væksten, men hvor græsvæksten bliver styrket.  Det er bedst at fjerne mosset i din græsplæne i foråret og efteråret, når det er i vækst.