RenoveringBoligDiverse

Tips til renoverings processen

Det kan være en stor omgang at gå i gang med at renovere. Derfor kan det være rart med lidt hjælp på vejen. I dette indlæg vil du finde nogle af de bedste tips, som vi har erfaret ved at have renoveret flere gange selv. Læs med herunder.

Indhent tilbud ved hjælp af en anden håndværker

Det kan være en større omgang, hvis du selv skal til at finde ud af hvilke håndværkere du skal bruge til hvad, og hvor du kan få de forskellige ting fra. Find derfor gerne en håndværker, som kan hjælpe dig i denne proces. Det kan f.eks.d være en tømrer, som du kan give det overordnede ansvar, og som så herfra kan hjælpe dig igennem processen. Dette er rigtig godt, hvis det er første gang du skal renovere, og ikke helt ved hvad det kræver.

Har du renoveret før, så kan det være en god idé at indhente tilbud selv fra dem alle. På den måde kan du hurtigt spare mange penge, da håndværkeren ikke skal betales for den tid han eller hun skal sætte af til at hjælpe dig igennem det hele.

Økonomi

Det kan hurtigt blive en uoverskuelig opgave, hvis du ikke har en plan fra start af. Sørg derfor for at lægge et budget, og få lavet en vurdering af en fagmand om, hvad det kan komme til at koste. På den måde, så er du bedre stillet, end hvis du ikke har fået lavet et budget, og derfor bare bruger og bruger.

Typisk så har man et loft ved banken eller lignende, så der helt automatisk bliver lagt et loft for budgettet. Det kan dog også være, at du vil renovere uden at indbringe banken. Her vil det så være loftet på dit indeværende på bankbogen der er loftet.

Vi anbefaler som udgangspunkt, at når du har fået tilbud fra alle håndværkerne, så sætter du 20% ekstra af i budgettet. På den måde er du helgarderet, hvis der skulle ske at komme udfordringer undervejs, som gør at det bliver en anelse dyrere end først regnet med.

Bestilling af materialer

Når du skal renovere, så er det vigtigt, at du har materialerne der er nødvendige. Hvis du har hyret en håndværker til en dag, og du ikke har de nødvendige materialer, så kan du godt forvente at skulle betale alligevel. Deres tid kunne nemlig være brugt hos en anden kunde, og derfor skal du selvfølgelig betale for den.

Når du skal bestille materialer, så sørg for at bestille dem i god tid. I den tid vi har i dag, så kan der være meget lang ventetid på nogle materialer, og det kan derfor hurtigt være skyld i, at man bliver forsinket med hele projektet. Vi anbefaler, at du bestiller materialerne mindst 3 måneder før de skal bruges.