DiverseBoligRenovering

Udskiftning af fuger i badeværelse – Det skal du vide

Har du sorte pletter i fugerne på dit badeværelse? Eller er der revner i dine fuger eller andre ujævnheder? Det kan også være, at dine fuger på badeværelset er begyndt at falme og miste sin farve og glans. Uanset hvad, så er der mange gode grunde til, at få skiftet fugerne på badeværelset, så de forbliver tætte og beskytter mod fugtskade.

Overvejer du selv at gå i gang med udskiftning af fuger på dit badeværelse? Så er der nogle vigtige ting, du skal være opmærksom på. Dem vil vi se nærmere på i det følgende.

Vælg den rigtige type fugemasse

Først og fremmest er det vigtigt at du vælger den rigtige type fuge til dit badeværelse. Der findes mange forskellige typer af fugemasse, så det er vigtigt at vælge en, der er egnet til vådrum og kan tåle fugt, når det drejer sig om dit badeværelse.

Forbered overfladen grundigt

Når du har fundet den rette type fugemasse, er det næste skridt at forberede overfladen grundigt, inden du påfører den nye fugemasse. Udkradsning af fuger på et badeværelse er ikke ret svært, men det er vigtigt at du er omhyggelig, så du får fjernet al den gamle fugemasse. Pas på ikke at beskadige fliserne i processen, når du udkradser fugemassen.

Påfør fugemassen jævnt

Når du har fjernet den eksisterende fugemasse, er du klar til at påføre den nye. Vi anbefaler, at du bruger en fugesprøjte og påfører fugemassen jævnt. Sørg for at fylde alle revner og sprækker helt ud. Efterfølgende kan du bruge en fugesvamp til at glatte fugerne ud og fjerne overskydende fugemasse.

Lad fugemassen tørre

Når du er færdig, skal du lade den nye fugemasse tørre i mindst 24 timer, før du bruger badeværelset igen.

Udskiftning af fuge omkring vinduer

Ovenstående guide gælder uanset om du skal skifte fuge til vinduer eller mellem fliser/klinker. Ved udskiftning af fuge omkring vinduer skal du dog være særligt opmærksom på, at der ofte kræves en anden type fugemasse, end den, der anvendes mellem fliser/klinker. Derudover bør du påføre et ekstra tyndt lag, da overdreven brug af fugemasse omkring vinduer kan forårsage spændinger i glas og vinduesramme, og føre til revner eller skader.