Have

Hvad kan en græstrimmer?

En græstrimmer er en lille håndholdt maskine, som på mange måder minder om en buskrydder. En græstrimmer er dog mindre og lettere, og så kan du få en græstrimmer på batteri, så du slipper for en bøvlet ledning eller en larmende motor.

Den lave vægt på en batteridreven græstrimmer betyder også, at en græstrimmer er nem at bruge, og derfor er modellen et populært valg blandt danske haveejere. Men hvad kan en græstrimmer egentlig, og hvad kan den bruges til? Det får du svaret på herunder.

Til pæne kanter i haven

Når græsset begynder at gro ivrigt i de varme forårsmåneder, begynde de fleste haveejere så småt at finde deres plæneklipper frem. Plæneklipperen er effektiv, når det kommer til at klippe de store arealer med græs i haven, men den klassiske plæneklipper har også sine begrænsninger, og netop derfor har du brug for en græstrimmer, hvis du gerne vil skabe en pæn have.

En græstrimmer er nemlig perfekt til at klippe alle de kanter, du ikke kan klippe med din plæneklipper. De fleste græstrimmere kan indstille trimmehovedet i en vinkel på 90 grader, hvilket giver dig muligheder for at trimme kanterne på din græsplæne.

Det kommer til at se rigtig skarpt ud, hvis kanten mellem plænen og indkørslen er trimmet, og det giver et pænt og ordnet look, når også resten af græsplænen er trimmet i kanterne, så lange græsstrå ikke kryber indover fliser og bede.

Til alle de små hjørner og kroge

En plæneklipper er som nævnt effektiv til alle de store og flade arealer i haven, men hvordan får du klippet græsset på de områder, hvor din plæneklipper ikke kan komme til? Svaret er naturligvis en el græstrimmer, der kan komme ind alle de steder, hvor din store plæneklipper ikke kan.

Med en græstrimmer ledningsfri kan du let bevæge dig rundt i hele haven og klippe højt græs og andet ukrudt, der gror opad og mellem dine højbede, og du kan komme alt det lange græs langs husmuren til livs.

Du kan også klippe langt græs alle mulige andre steder, hvor det forstyrrer dit øje, hvilket eksempelvis kan være relevant, når du lige har haft gang i din hækkeklipper. Her vil det lange græs begynde at stikke ud fra under hækken, og også dette er naturligvis nemt og hurtigt at få bugt med, når du har valgt den bedste græstrimmer, der passer til lige netop dine behov.