HaveBoligDiverse

Hvad er en kompressor?

En kompressor er kort sagt en maskine, der kan suge luft ind og komprimere det for bagefter at skyde luften ud igen via en pistol. Komprimeret luft kan bruges i rigtig mange forskellige sammenhænge, men du bruger det sikkert mest i forbindelse med pumpning af dæk på din bil eller din cykel.

En kompressor kan dog også bruges til andre opgaver, og når du vil bruge kompressoren til eksempelvis at drive luftværktøj, så er det ikke helt lige meget, hvilken maskine du vælger. For selvom de fleste kompressorer kan klare pumpning af bildæk og lignende, så er det ikke alle kompressorer, der kan drive eksempelvis en stor sømpistol.

Hvad kan en kompressor bruges til?

Med en god kompressor får du som nævnt mange andre muligheder end bare pumpning af dæk og bolde. En kompressor er også et værdifuldt værktøj i forbindelse med eksempelvis rengøring, da trykluft nemt kan fjerne skidt og snavs, du ikke kan fjerne på andre måder.

Du kan eksempelvis hurtigt få skidt og snavs ud af alle de små kroge i din plæneklipper, din motorsav, dine havemøbler og lignende, og derfor vil en kompressor lette mange rengøringsopgaver.

Med en kompressor får du også mulighed for at bruge en sprøjtepistol til sprøjtemaling, så du kan male i et pænt og jævnt lag, mens også meget andet værktøj drives af en kompressor. Det kan eksempelvis være en sømpistol, en slagnøgle, en borehammer, og slibemaskine samt meget andet.

Hvor stor skal en kompressor være?

Hvor stor kompressor skal være, kommer som nævnt helt an på, hvad du skal bruge den til. Hvis du bare skal bruge en kompressor til at pumpe luft i bolde og dæk, kan selv de små modeller på 8, 10 eller 24 liter sagtens klare opgaven.

Men når du skal bruge din kompressor til andet end bare pumpning, skal du begynde at tænke dig lidt om. Derfor skal du starte med at kigge på, hvad din kompressor helt præcis skal bruges til. Hvis du eksempelvis allerede har et stykke luftværktøj, eller hvis du ved, hvilket værktøj du gerne vil købe, kan du læse, hvor meget luft værktøjet skal bruge.

Disse informationer kan du bruge til at finde ud af, hvor stor en kompressor du skal købe til det specifikke værktøj. Som udgangspunkt skal du kigge efter en kompressor på minimum 50 liter, hvis den skal bruges til værktøj, men det kan også være nødvendigt at vælge en model på hele 100 liter.