RenoveringBoligDiverse

Lær at male som en professionel – Følg disse råd

Trænger dine vægge eller døre til at blive malet? Så bør du overveje at gøre det selv. Det kan nemlig spare dig for tusindvis af kroner, og så er det faktisk slet ikke så svært, som mange tror. Hvis du følger vores råd, kan du få malet væg lige så flot, som hvis en professionel maler havde gjort det.

Sådan maler du en væg

Har du nogensinde tænkt ”hvordan maler man en væg, så det ligner en professionel har gjort det”? I så fald får du her svaret herunder.

At male en væg eller en dør kan grundlæggende deles op i 5 trin. Vi har samlet en række gode råd under hvert trin, som du bør følge, hvis resultatet skal blive godt.

Mal en væg lige så flot som en professionel, ved at følge rådene under nedenstående trin.

Forberedelse

Når du skal male, er det vigtigt at være godt forberedt. Sørg for at har alt det, du skal bruge, dvs. maling, pensler, afdækning mv. Der er ikke noget værre end at begynde at male, og finde ud af at man mangler noget midt i det hele.

En vigtig del af forberedelsen er også at gøre væggen eller døren ren og fri for støv og snavs, så den er klar til at blive malet.

Afdækning

Malerafdækning er utrolig vigtigt, så du undgår at male udenfor området. Du kan enten bruge malertape og/eller plastik. Sørg for at afdække både vinduesvarme, dørkarme og loftkanter.

Primer

En primer er et produkt, som du påfører væggen før den skal males, som sikrer at væggen har optimale forhold og hjælper malingen med at binde sig bedre. Husk derfor altid at påføre primer til væggen inden du begynder at male. Husk at primeren skal tørre helt ind.

Maling

Du er nu klar til at male. Når du maler, skal du huske ikke at male for tykt, da det kan give dryp eller klumper. Mal i stedet flere lag. Husk at lade det første lag tørre inden du påfører det næste.

Afslutning

Når det sidste lag maling er tørt, er det tid til at fjerne afdækningen. Sørg for at malingen er helt tør inden du fjerner afdækningen, da du ellers risikerer at trække maling af væggen.

Hvordan maler man skarpe kanter?

Hvis du skal male skarpe kanter, er et godt råd at tape området af med malertape. Sørg for at tape omkring den del, du ikke vil male. Husk også at bruge en god pensel med en fin spids eller en lille malerrulle.

At male skarpe kanter handler i høj grad om at være omhyggelig og tage sig den tid, man har brug for.

Hvordan maler man en væg en anden farve?

Hvis du ønsker at male en væg en anden farve end den, den allerede har, skal du grundlæggende følge de samme trin. Den eneste forskel er at du formentlig skal give væggen lidt flere lag end hvis du skal male væggen den samme farve. Derudover kan det være en god idé at male en lille del af væggen med den nye farve inden du går i gang for at sikre at farven passer til rummet.

Hvordan maler man en dør?

Du kan bruge de samme 5 trin, når du skal male en dør, som når du skal male en væg. Et godt råd er dog, at du fjerner alle beslag på døren herunder dørhåndtag og hængsler inden du begynder at male. Det kan også være en god idé at slibe døren med sandpapir inden du går i gang, hvis det er en trædør, da malingen i så fald binder sig bedre.