KøkkenBolig

Rødt støv i køleskab: Hvad er det?

Vi har flere steder hørt, at der er nogen der oplever, at der pludselig kommer rødt støv ud af ventilationen på deres køleskab. Det ser yderst mærkeligt ud, og er ikke umiddelbart noget, som man ønsker at have i nærheden af sine fødevarer. Men hvad er det, og hvad skal du gøre ved det?

Hvad er det røde støv i køleskabet?

Hvis du er en af dem, som har oplevet at der kommer rødt støv ud i dit køleskab, så skal du ikke blive bange. Det er ikke giftigt, men ej heller noget, som du skal indtage. Sørg derfor for at fjerne dine fødevarer, så de ikke får det på sig, hvis du ikke har et andet sted at opbevare din mad. Støvet er nemlig typisk blot ruststøv, som stammer fra rust i ventilationen. Noget, som ikke burde ske, men som desværre sker ved nogle køleskabe.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg ser rødt støv i køleskabet?

Der er desværre ikke så meget du kan gøre, hvis du først oplever rødt støv i dit køleskab. Det kræver en udskiftning af køleskabet, hvilket kan gøres på flere måder. Vi anbefaler, at du tager fat i producenten af køleskabet, og hører dem hvad de vil foreslå. Bor du til leje, så skal du tage fat i din udlejer, og finde en løsning i fællesskab med ham eller hende.

Du skal have et nyt køleskab uanset hvad de siger, men hvis du er heldig, så kan du få det dækket af garantien. Dette kommer dog oftest an på hvor gammelt køleskabet er, inden det sker. Held og lykke!

Find et nyt køleskab her: